Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Welkom op basisschool De Statie. We beschikken over  een uiterst modern gebouw, dat gedeeld wordt met diverse  maatschappelijke en pedagogische organisaties. Dit biedt kansen tot samenwerking en het bieden van meer dan onderwijs alleen.
We hopen dat iedereen die onze school bezoekt die als een prettige en veilige plek ervaart. Een plek waar je jezelf mag zijn en waar je je gewaardeerd voelt. Een goed gebouw en gestructureerde omgeving helpen hierbij, evenals voorspelbaar leerkrachtgedrag en een structuur die gebaseerd is op gezamenlijke normen en waarden.
In het onderwijs is het zaak om samen te leren: met en van elkaar. Samenwerking wordt mogelijk in een prettige sfeer, waar ruimte is voor ontmoeting. Het onderwijs op onze school wordt vormgegeven, verzorgd en uitgedragen door mensen met een hart voor kinderen.
Wij hopen dat uw kind een prettige tijd op school heeft. Een tijd waarin het vriendschappen kan sluiten, de wereld leert ontdekken en opgroeit tot een zichzelf  ontwikkelend mens. In een veilige en warme omgeving, waarin geduld, geborgenheid en aandacht, kinderen kan helpen in die ontwikkeling. Door het onderwijs te baseren op de gemeten resultaten kan er effectiever worden gewerkt en tegemoet worden gekomen aan verschillen tussen leerlingen.
Onze school wil die wereld zijn van uw kind. Een opgewekte omgeving, met zorg en veiligheid. Waar mensen    tolerant en stimulerend zijn. Waar we gedisciplineerd naar een doel werken. Een omgeving waarin we kinderen kennis, vaardigheden en structuren bieden.

Elk kind heeft talent, maar niet elk kind weet waarin!
Daarom biedt IKC De Statie tal van leuke, inspirerende en leerzame naschoolse activiteiten.

---- Klik hieronder op de foto ----